Archieven & collecties

1012 Erfenis van het verlies, 2006 - 2012

inhoud: De collectie 'Erfenis van het verlies' is digitaal en bevat materiaal dat Sophie Elpers in 2006 heeft verzameld. Het materiaal werd gebruikt voor het proefschrift 'Erfenis van het verlies. De strijd om de wederopbouw van boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog' dat tussen 2009 en 2012 aan het Meertens Instituut is geschreven.

De collectie bestaat onder meer uit het proefschrift 'Erfenis van het verlies', audio-opnames van interviews met getuigen en de bijbehorende transcripties (als een interview maar weinig relevante informatie bevatte, is geen transcriptie gemaakt), metadata en het onderzoeksvoorstel uit 2009.

Voor het proefschrift zijn ook data gebruikt die zijn verzameld in het kader van het 'Erfgoed van de oorlog'-project 'Getuigen Verhalen' - Boerinnen en boerendochters in de Tweede Wereldoorlog. Zie: archief nr. 1013

resultaat: Elpers, S.M. (2014). 'Erfenis van het verlies. De strijd om de wederopbouw van boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog' (proefschrift).

.

6 inventarisnummer(s)

  

terug

1012:1
Proefschrift Sophie Elpers, 'Erfenis van het verlies. De strijd om de wederopbouw van boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog'
1012:2
Audio-opnames van interviews met getuigen over de wederopbouw van boerderijen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het interview met Truus van de Linden-Selten is naast het original format (.wma) opgeslagen als preferred format (.mp3)
1012:3
Transcripties behorende bij de interviews.
1012:4
Audio-opname van de uitreiking van de onderscheiding 'Boerderij van het Jaar' van de Provincie Utrecht aan familie Wolswinkel, Woudenberg, juni 2007. Naast het originele bestand (.wma) is er ook een preferred format opgeslagen (.mp3)
1012:5
Metadata. Tekstbestand met informatie over de collectie en met namen geïnterviewden en datum interviews.
1012:6
Het onderzoeksvoorstel van 'Erfenis van het verlies' uit 2009.